dimarts, 2 de novembre del 2021

Amb "In the hall of the Mountain King" d'Edvard GRIEG treballem la pulsació i ritme



A 2n escoltarem un altre fragment de la suite "Peer Gynt" del compositor noruec E.GRIEG. Es tracta de "In the hall of the Mountain King".

A la cova del rei de la muntanya  (o al palau del rei de la muntanya) és un fragment de la música orquestral Peer Gynt, Opus 23, composta per Edvard Grieg per a l'obra teatral d'Henrik Ibsen d'idèntic títol, que es va estrenar a Oslo el 24 de febrer de 1876. Encara que l'execució del fragment complet només dura dos minuts, ha assolit la categoria d'icona en la cultura popular i la seva música és molt coneguda.

Peer Gynt, una història fantàstica escrita en vers per Ibsen, narra les aventures de l'agosarat Peer. En un moment de l'obra, Peer ha anat a parar als dominis del Rei de la Muntanya, un rei de trolls i gnoms que viu en les profunditats de la terra (el terme Hall, en noruec, es pot traduir més literalment com a "gran sala"). Peer ha seduït la filla del rei i aquest l'obliga a casar-se amb ella amb totes les conseqüències. Davant la negativa de Peer, que vol fugir, el rei ordena que el persegueixin.

L'escoltem ???

I si mirem de seguir el ritme amb body percussion ?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari aquí