dimecres, 15 de setembre del 2021

Una audició per a 5è: L'Aprenent de Bruixot de P.DUKAS

 



La primera audició d'aquest curs per als nois i noies de 5è serà sobre Música Descriptiva, és a dir, aquella música  que té per objectiu evocar idees o imatges extra-musicals en la ment de l'oient, representant musicalment una escena, imatge o estat d'ànim.

Es tracta del Poema Simfònic "L'Aprenent de Bruixot" del compositor francès Paul Dukas.
P.Dukas es va basar  en un poema de l'escriptor alemany Goethe. Més tard, Walt Disney, posà imatge  a la música de P.Dukas en la seva película de dibuixos animats "Fantasia".

Us explico breument l'argument....



En un castell molt gran, hi vivia un mag que es passava els dies i les nits descobrint fórmules màgiques que no volia revelar a ningú. Per això les apuntava en un llibre molt gruixut que només ell podia entendre. El mag havia buscat un ajudant que no li prendria mai cap fórmula perquè no en sabia ni un borrall, de màgia.

Però un dia que el mag va sortir al bosc a buscar arrels per a les seves pocions, l’ajudant va voler provar si podia fer algun encanteri llegint les fórmules del llibre. Meravellat, va veure com la seva escombra es convertia en un criat disposat a obeir-lo i li va ordenar que omplís la banyera d’aigua. Però el llibre no deia com es podia desencantar l’escombra, i aviat tot el castell va quedar inundat.

L’aprenent de bruixot ja estava a punt d’ofegar-se quan, per sort, va arribar el mag i va desencantar l’escombra. Això sí, abans de desencantar-la del tot, el mag va fer que l’escombra li piqués la cresta!

En el següent WIX hi trobareu informació sobre l’autor i la seva obra. Escolteu-la amb atenció, segur que us agradarà.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari aquí