divendres, 14 de febrer del 2020

Aprenem cançons de CARNAVAL: " Per Carnaval tot s'hi val "


I si tot s'hi val volem celebrar com cal l'arribada d'en CARNESTOLTES. Per això, aquí a música, aprendrem un munt de cançons per a rebre com cal sa majestat el rei Carnestoltes.

En aquest wix hi trobareu, a més a més de moltes cançons, informació sobre la diada, jocs, un conte i altres activitats.


Sabeu que hi ha instruments típics per a la diada de CARNAVAL??? Aquí us en mostro alguns...

Podríem destacar els següents instruments, tot i que també es feien servir en altres celebracions. La relació d’alguns d’aquests instruments amb el Carnestoltes es podria atribuir al seu ús en antigues cerimònies per tal de contactar amb altres esperits o divinitats.

Picacanyes-Dibuix-de-J-Ribot-copia VIOLI DE BUFA

És un instrument molt rudimentari i primitiu fet amb una bufeta de porc lligada a la punta d’una canya, per sobre hi passen d’un a tres cordills que es freguen amb un altre bastó com si es toqués el violí o el violoncel. El seu so és greu i sord. Antigament s’utilitzava en cerimònies pesqueres als pobles costaners.

També utilitzat per les poblacions costaneres. Consisteix en una vara plana o llengüeta de canya o fusta, més o menys rectangular i fina, lligada a l’extrem d’un cordill. Aquesta es fa girar ràpid a l’aire i produeix un brunzit intens i agut. És classificat com a aeròfon giratori dins la classificació de Hornsbostel-Sachs.

És una canya d’uns dos pams de llarg amb un tall de dalt a baix i que sona picant contra el palmell de la mà.

Tub de paper de seda enganxat amb un fi filferro i al capdamunt un tros de canya. Es bufava força a prop de la cara d’una altra persona per molestar.
Però altres instruments s’utilitzen per portar el ritme dels diferents balls ques’exhibeixen durant la rua de Carnaval.

Molts grups acompanyen la seva comparsa amb instruments reciclats(llaunes, cubells, capses, …). També els xiulets ajuden a marcar el ritme i a esvalotar el personal.

I ara, a cantar !!!!


WIX VIDEOS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari aquí