dilluns, 30 d’agost del 2010

Un passeig per IRLANDA i la Música Celta

Hola de nou, nois i noies de l'Ausiàs !!!!


El nou curs és  a punt de començar i  les vacances ja queden lluny, oi?


Aquestes vacances he aprofitat per visitar IRLANDA, una illa amb un paisatge meravellós però sobretot amb una música molt especial:



LA MÚSICA CELTA


He pensat que us agradaria saber què és la Música Celta i com sona.

Música Celta significa principalment dues coses:

  1. en primer lloc és la música dels pobles que es fan dir celtes (una definició principalment política, no musical), a diferència de, per exemple, música francesa o música anglesa

  2. i en segon lloc, es refereix a les qualitats que poden ser exclusives a la música de les anomenades nacions celtes.


Així, la música de Gal les, Cornualla, l'illa de Man, Bretanya, Galícia, Astúries, Cantàbria i algunes zones de Lleó i Portugal són també considerades música celta.


Els instruments bàsics usualment emprats en la composició i interpretació de música celta són la gaita, el bodhrán, el violí, el tin i low whistle i / o la flauta travessera irlandesa.



Aquest video és un petit resum que us anirà molt bé. Mireu-lo amb atenció:

En els següents videos podeu escoltar aquesta Música Celta tan característica. Hi diferencieu els instruments que fan servir?







Un dels grups Irlandesos més representatius i coneguts d'aquesta Música Celta és CLANNAD. Clannad és un grup musical Irlandès. La seva música ha estat catalogada com Folk (o Folk Rock), New Age i Celta. La formació la componen Maire Ní Bhraonáin (ara coneguda com Moya Brennan), els seus germans Ciarán O'Braonáin, Pol O'Braonáin, i els seus dos oncles Noel i Pádraig O'Dugáin.



Molts altres han seguit les seves petjades, entre ells un dels grups més coneguts és THE CORRS. Aquesta banda irlandesa està composada per quatre germans: Jim ( guitarra, teclats i piano ), Sharon (violí i vocalista ), Caroline ( violí, bodhran, tamborí, percussions, piano i vocalista ) i Andrea (és la cantant i toca la flauta irlandesa o whistle ), que practiquen una combinació entre la música tradicional irlandesa i la música pop contemporània.


Fills d'una parella de músics: Gerry i Jean Corr que els van inculcar la passió per la música i els van encoratjar a aprendre a tocar diferents instruments.


17the-corrs


Vols escoltar-los ? Segur que t'agraden:




També la Dansa forma part d'aquesta música de la que estem parlant. Amb uns passos ben característics on el ritme, la ccordinació de peus i els salts són esencials, nois i noies expressen amb el cos tot un sentiment popular ben profund.


Aquí tens una petita mostra:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari aquí